COACHING - WORKOUTS - VOEDING - PERSOONLIJKE ONTWIKKELING - TRAJECTEN

Zes essentiële elementen voor een uitgebalanceerd voedingsplan

Om er op je best uit te zien en te voelen, heeft je lichaam een complexe mix van voedingsstoffen nodig. Niet alleen heb je de juiste eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen nodig, maar je hebt ook voldoende vocht om gehydrateerd te blijven en een flinke dosis vezels nodig. Dat is een behoorlijke bestelling, en zelfs de meest georganiseerde eter kan moeite hebben om elke dag de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen.

 

Daarom is onze Herbalife Nutrition Filosofie gebaseerd op evenwichtige voeding - een combinatie van gezonde voeding en supplementen die je helpen om aan jouw dagelijkse behoeften te voldoen, in combinatie met de juiste caloriebalans om je te helpen lichaamsgewicht te verliezen, te verhogen of te behouden.

 

Optimaliseer je voeding

Bij Herbalife Nutrition geloven we dat een goede gezondheid ligt in het eten van de juiste voeding, gecombineerd met regelmatige lichaamsbeweging en rust. Goede, uitgebalanceerde voeding zal helpen om je dagelijkse activiteiten te voorzien van brandstof en om je een leven lang fit te houden. Herbalife Nutrition weet “What your body needs”.

 

Zes elementen van evenwichtige voeding:

1. Proteïnen & Koolhydraten

Proteïne is een macronutriënt dat van vitaal belang is voor vrijwel elke cel in het lichaam. Je lichaam gebruikt proteïne om belangrijke moleculen te produceren, zoals voor hormonen en enzymen, en om spierweefsel op te bouwen en te onderhouden. Proteïne is ook zeer geschikt om honger te stillen.

Je lichaam is voortdurend bezig met het verzamelen, afbreken en verbruiken van proteïnen, dus is het belangrijk om elke dag voldoende proteïne in je dieet op te nemen, om aan te vullen wat je verbruikt hebt. Wij stellen voor dat 25% tot 30% van je dagelijkse calorie-inname afkomstig is van plantaardige of dierlijke eiwitten, zoals sojabonen, gevogelte, vis en eieren.

Je lichaam geeft de voorkeur aan een ander macronutriënt voor zijn primaire brandstof; koolhydraten. Het is belangrijk om ongeveer 40% van je calorieën uit koolhydraten te halen. Dit kan zijn uit volkorenproducten, bonen, groenten en fruit. Niet uit de suikerhoudende, zetmeelrijke soorten die je vindt in gebakken producten, frisdrank, snoep of koekjes.

2. Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen zijn betrokken bij veel van de chemische reacties die elke dag in je lichaam plaatsvinden. Veel mineralen, zoals calcium en magnesium, hebben een structurele rol in het lichaam. Een goed uitgebalanceerd voedingspatroon helpt om de vitaminen en mineralen te leveren die je nodig hebt. Soms is dit echter lastig met onze drukke levensstijl. Het nemen van een dagelijks vitaminen- en mineralensupplement helpt je dan om de juiste hoeveelheden te krijgen en fit te blijven.

3. Vet

Je lichaam heeft ook kleine hoeveelheden goede vetten nodig maar hier krijg je waarschijnlijk ook al genoeg van binnen. Het typische westerse dieet levert meer totaalvet en verzadigd vet dan we nodig hebben. Dit zijn meestal niet genoeg gezonde vetten, zoals vetten uit vis, noten, olijfolie en avocado.

Vetten zijn een zeer geconcentreerde bron van calorieën, daarom is het volgens de Herbalife Nutrition Philosophy aan te raden om je vetinname te beperken tot maximaal 35% van je dagelijkse calorie-inname.

4. Vezels

Vezels ondersteunen het spijsverteringsproces, helpen je een verzadigd gevoel te krijgen en bevorderen de groei van goede bacteriën in het spijsverteringskanaal. Fruit met schil, groenten, volkorengranen en bonen zijn de beste bronnen van voedingsvezels. Als je niet de aanbevolen 30 tot 40 gram per dag kunt behalen met je voeding, is het raadzaam om vezelsupplementen te gebruiken.

5. Fytonutriënten

Planten en kruiden produceren een breed scala aan natuurlijke verbindingen, fytonutriënten genaamd. Ze bevatten een aantal voordelen, zoals het voorkomen van ziekten, het verbeteren van de immuniteit en het herstellen van DNA-schade. Hun pigmenten geven fruit en groenten hun mooie felle kleuren. Omdat de werking van de stoffen versterkt worden in combinatie met andere kleuren, is het belangrijk om kleurrijke, plantaardige maaltijden te eten. Geef dus kleur aan je maaltijden!

6. Water

Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water, dus het is geen verrassing dat we gehydrateerd moeten blijven om gezond te blijven. Je lichaam heeft water nodig om voedingsstoffen naar de cellen te transporteren en om afvalstoffen af te voeren. Water helpt ook bij het beheersen van de lichaamstemperatuur en het “smeren” van gewrichten, organen en weefsels.

Ook de meeste chemische reacties in het lichaam vinden plaats in water. De algemene aanbeveling voor vloeistoffen is ongeveer 8 grote glazen van 240 ml per dag. Water zou de eerste keuze moeten zijn, maar thee of koffie kan ook van belang zijn om aan je dagelijkse vochtbehoefte te voldoen.

 


«   »